Feel Alive.

Termék keresés:

A Daiwa kínálatában évek óta megfigyelhető a Ninja széria, amely mind az orsó és a bot kínálatból a belépő szintet képviseli, ár/minőség arányban egy rendkívül megbízható felszerelésről beszélhetünk. A következő cikkem alanyai egy Ninja LT 2500D típusú orsó és egy Ninja X SPIN 210cm hosszú 3-15g dobósúlyú pergetőbot. Korábban már láthattatok róla egy rövidke kis videót, ahol bemutatom nektek a bot-orsó kombinációt, majd egy kis balinozással fűszerezve látható akció közben is a szett.

      1    2

Még a teszthorgászatok megkezdése előtt tudtam, hogy egy megbízható felszerelésről van szó, ugyanis sok vendégem hozza a pecák alkalmával és nem egy kapitális halat sikerült velük kifogniuk. Izgatottan vártam, hogy mire képes egy belépő kategóriás felszerelés a kezemben. Az orsó nevében felcseng az LT kifejezés, ami azt jelenti, hogy az új DAIWA orsók kisebbek, könnyebbek és erősebbek lettek, utóbbi az erősebb DIGIGEAR hajtóműnek köszönhető. Az orsó megtekerése közben érezhetjük, hogy nagyon lágy, sima futással rendelkezik, nem beszélve az ATD fékrendszerről, ami szintén precíz fékadagolást eredményez, legyen kis vagy nagy hal a horgunkon, a fék mindig egyenletesen fog dolgozni. A Ninja bot egy viszonylag nagy dobótartományban, 3 és 15 gramm közötti súlyú csalikkal használható, rendkívül univerzális pergetőbot. Az unvierzális kifejezést én azokra a termékekre használom, amikkel több pergető módszert is tudok alkalmazni. Érdekes a bot akciója, szárazon megrázogatva elég lágynak tűnik, azonban hal alatt nagyon gyorsan felkeményedik. Dobás közben a kis és nagy csalikat is szépen kidolgozza, az előbb említett lágyság miatt kiválóan dobhatók vele a kis méretű és könnyű műcsalik, a nagyobb súlyú és méretű csalikhoz pedig az említett gerincesség már szerepet kap.

20210110 133741

 

Akik ismernek, tudják, hogy kedvelem a nagy gyűrűkkel szerelt botokat, ezek a téli horgászatok alkalmával kevésbé fagynak be, nem úgy, mint a kisebb lyukátmerő gyűrűkkel szerelt pergetőbotok. Természetesen nem mindegy, hogy milyen vastag főzsinórt tekerünk az orsóra, ugyanis ez nagyban hozzájárul az eredményes horgászatokhoz. Én mindig a jól látható, rikító fonott zsinórt javaslom, hogy rossz fényviszonyok közepette is láthassuk mi is történik a vízben a csalinkkal. Fontos megjegyezni, hogy a főzsinór vastagságának van egy minimális és egy maximális mérete, hiszen ha túl vékony zsinórt használunk, akkor idő előtt szakadhat és sérülékenyebbé is válhat. Abban az esetben ha pedig túl vastag a zsinór, akkor lebutítja a felszerelésünket és ez ront az eredményességen. A két véglet, amit én javaslok az a 0.06-0.10mm vastagság. A teszthorgászatok ideje alatt az orsóra 0.06mm átmérőjű J-Braid fonott főzsinórt csévéltem, amivel úgy gondolom, hogy nagyon jó összeállítást kaphatunk.

Most, hogy leírtam a fontosabb instrukciókat, jöhet a peca! Számtalan halat sikerült vele fognom és kedves vendégeimnek is, akik ugyan ezt az összeállítást használják. Íme, pár kép, ami bebizonyítja, hogy a gyakorlatban milyen eredményesen lehet használni egy, a Daiwa kínálatában szereplő belépő szintet képviselő pergető bot és orsó kombinációt.

    

20210125 150558

 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha szeretnéd kipróbálni a pergetést és szeretnél egy elérhető árban lévő szettet beszerezni a gyakorláshoz, akkor én bátran ajánlom számodra ezt a Ninja szettet, de nem csak a kezdőknek ajánlom, hanem mindenki másnak, aki ár/érték arányban egy megbízható felszereléssel szeretné kergetni a halakat!